GT World Barcelona: winst voor Ferrari, titel voor Mercedes en Soulet-Baert in Gold Cup

In Barcelona is het doek gevallen over het seizoen van de GT World Europe Challenge Endurance met een laatste race van drie uur. De zege was voor AF Corse Ferrari, met een dubbel voor het Italiaanse team. De polesitters Rovera-Nielsen-Shwartzman wonnen de race, voor hun teamgenoten Fuoco-Serra-Rigon en de Rutronik Racing Porsche van Preining-Heinrich-Olsen. De titel, die was voor Raffaele Marciello, Jules Gounon en Timur Boguslavskiy, uiteraard in de Akkodis ASP Team Mercedes AMG-GT3 EVO. Voor de Belgen zat er één titel in, met name de titel bij de rijders in de Gold Cup. Maxime Soulet en Nicolas Baert kenden geen makkelijke race, maar werden toch de kampioenen 2023.

Foto’s: SRO

Na een race die bol stond van de incidenten en neutralisaties, was de zege dus voor AF Corse Ferrari, met een dubbel voor het Italiaanse team. Vrij snel werd ook duidelijk dat Raffaele Marciello, Jules Gounon en Timur Boguslavskiy richting hun tweede titel van het seizoen zouden rijden, nadat ze eerder de algemene GT World Europe-titel behaalden en zij leiden ook in de GT World Europe Challenge Sprint. 

In het Belgische kamp werd het een race om snel te vergeten, met een elfde plaats voor Team WRT en het trio Vanthoor-Weerts-van der Linde, terwijl hun teamgenoten Martin-Rossi-Farfus dienden op te geven, net als het ComToYou Audi-trio Haas-Magnus-Vervisch.     

Ondanks een vijfde plaats ging de titel in de Gold Cup dus toch naar Maxime Soulet en Nicolas Baert en ComToYou pakte ook de titel bij de teams in de Gold Cup. In de Silver Cup waren er dus ook geen titels voor ComToYou en Sam Dejonghe, onder meer nadat de Antwerpenaar in een aanrijding betrokken raakte. 

In de Bronze Cup werden de Belgen negende en tiende, met vader en zoon Machiels in de AF Corse Ferrari op negen en Sarah Bovy als tiende in de Iron Dames Ferrari 296 GT3.   

Op 14 en 15 oktober sluit het Gt World Challenge Europe af met de laatste sprintraces in Zandvoort.