GT World Barcelona: Ferrari voert Italiaanse top 3 in kwalificatie aan

In Barcelona is de laatste polepositie in het GT World Challenge Endurance-seizoen voor de AF Corse Ferrari 296 van het trio Rovera-Shwartzman-Nielsen. Met de Iron Lynx Lamborghini Huracan van Bortolotti-Caldarelli-Pepper op twee en de teamgenoten van het trio op pole, Fuoco-Serra-Rigon op drie, kregen we in Catalonië een volledig Italiaanse top 3 voor de startgrid. De teams die voor de titel vechten, Akkodis ASP Mercedes en Rowe Racing BMW moesten het uiteindelijk met de negende en dertiende tijd stellen.

Foto: © SRO

De snelste Belgen, Frédéric Vervisch en Gilles Magnus, reden samen met Christopher Haase naar de elfde plaats, in de ComToYou Audi R8, daar waar Dries Vanthoor, Charles Weerts en Sheldon van der Linde in de Team WRT BMW M4 als zeventiende aantikten, één plaats beter dan Baert-Soulet-Hofer (ComToYou Audi), tweede in de Gold Cup. Nog een plek verder vinden we Martin-Rossi-Farfus (Team WRT BMW).  

Dejonghe-Hezemans-Hutchison (ComToYou Audi) reden naar de derde plaats in de ‘Silver Cup’ in nog een ComToYou Audi. Machiels-Machiels-Bertolini (AF Corse Ferrari) en Frey-Gatting-Bovy (Iron Dames Lamborghini) werden dan weer negende en tiende in de Bronze Cup.

De slotrace van het Endurance-seizoen start om 15u00.