WRC Chili: Tänak leidt stevig na tweede dag, Neuville derde

In Chili lijken de banden mee te beslissen wie deze Zuid-Amerikaanse proef gaat winnen. De Est Ott Tänak is voorlopig de snelste en de Est beheert zijn Pirelli-rubber ook het best.

Foto: © WRC

Tänak leidt de wedstrijd met nog 54 kilometer of vier proeven te gaan op zondag en dat met 58,2 seconden bonus op de Fin Teemu Suninen in de Hyundai. Thierry Neuville is voorlopig derde, op een minuut en twaalf seconden. Het ziet er naar uit dat er in Chili nog geen wereldtitels uitgedeeld zullen worden.   

Toyota had duidelijk het meeste last met het bandenmanagement en voorlopig vinden we de drie Toyota Yaris op de plaatsen vier, vijf en zes, met in volgorde Elfyn Evans, Kalle Rovanperä en Takamoto Katsuta. Het verschil tussen de Welshman en onze landgenoot op de derde stek bedraagt tien seconden. De andere Belgen, Grégoire Munster en Louis Louka reden in de Ford Puma een goede wedstrijd tot dusver, maar verloren in de laatste KP zeven minuten met twee lekke banden. 

In WRC2 is Oliver Solberg (Skoda) leider, voor Sami Pahari (Skoda). Morgen start de slotdag om 13u07 en het einde wordt iets voor 19u00 onze tijd verwacht.