MotoGP Japan: de vrijdagtrainingen

  • MotoGP – Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) onderlijnde zijn goede vorm door onmiddellijk de beste tijd te pakken in de eerste vrije training op Motegi, voor een verrassende Fernandez met de GasGas Tech3 machine. In de namiddag namen de zaken een meer conventionele draai met de beste tijd voor Brad Binder en de KTM-fabrieksmachine, voor puntenleider Bagnaia met de fabrieks-Ducati en Aleix Espargaro met de Aprilia. Alle tijden zakten drastisch in de snellere tweede sessie. Martin tikte alsnog aan als vierde en ook Bezzecchi (Mooney VR46 Ducati), vijfde, gaat rechtstreeks naar de Q2 van morgen.
  • Moto2 – Somkiat Chantra (IDEMITSU Honda Team Asia) domineerde de beide vrije trainingen, waarbij onze landgenoot Barry Baltus (Fieten Olie Racing GP) met een zestiende en een veertiende chrono morgen kan hopen op een rechtstreeks ticket voor de Q2 kwalificatie.
  • Moto3 – Diogo Moreira (MT Helmets) en Jaume Masia (Leopard Racing) verdeelden de snelste tijden in de beide trainingssessies. De chrono’s zakten lichtjes tijdens de tweede sessie en dus was het Jaume Masia die als snelste naar de zaterdag gaat.

Foto: © motogp.com