GT World Barcelona: Mercedes versus BMW, ComToYou Racing ook op titeljacht

Dit weekend staat in Barcelona de laatste manche van de GT World Challenge Europe Endurance op het menu, met een race van 180 minuten op zondag. Voor de algemene titel is de strijd zo goed als over, al worden de prijzen uiteraard pas op de meet uitgedeeld. Van Belgische zijde kan vooral ComToYou Racing nog potten breken.

Foto: © SRO

Het trio Boguslavskiy-Gounon-Marciello (Mercedes) telt voor Barcelona 18 punten meer dan de BMW-rijders Eng-Yelloly-Wittmann en dat met nog 26 punten te verdelen. Het kan dus nog voor de mannen van ROWE Racing, maar dan moet het al erg meezitten in de Catalaanse hoofdstad. Bij de teams bedraagt het verschil vijftien punten, uiteraard tussen Akkodis ASP en ROWE Racing. Timur Boguslavskiy en Raffaele Marciello zijn overigens al algemeen GT World Europe-kampioen en ook in GT World Sprint leiden zij de dans.

Van Belgische zijde kunnen er ook nog prijzen gepakt worden, want voorlopig leiden Nicolas Baert en Maxime Soulet in de Gold Cup, met 24 eenheden meer dan De Haan-Fagg-Macdonald, want betekent dat finishen volstaat voor de titel. Bij de teams voert ComToYou Racing de rangschikking aan, maar het verschil met Winward Racing bedraagt maar zes punten.

In de Silver Cup zijn Loris Hezemans, Sam Dejonghe en Finlay Hutchison tweede, ook in een Audi van ComToYou Racing, met zes punten achterstand op de leiders. De achterstand van de Belgische crew bij de teams bedraagt 18 eenheden op GRT Grasser Racing Team, wat uiteraard veel is.

Opvallend is vooral dat Team WRT nergens nog aanspraak op maakt in de GT World Endurance. De kwalificatie staat zondagochtend (9u45) gepland, de race start om 15u00 en duurt drie uur.