In een notendop: DTM, NASCAR en Porsche

• DTM Red Bull Ring – De tweevoudig DTM-kampioen René Rast heeft zijn naam toegevoegd aan de lijst met winnaars van het DTM-seizoen 2023 en hij is de twaalfde rijder (in veertien proeven) die een race wint. De Schubert Motorsport-rijder won de tweede wedstrijd van het weekend in Oostenrijk met zijn BMW M4 GT3 voor teamgenoot en regerend kampioen Sheldon van der Linde. Thomas Preining, derde in zijn Porsche, herovert de leiding in het kampioenschap op Mirko Bortolotti (Lamborghini), die geen punten scoorde. (Foto: © BMW)
  • Nascar Whelen Euro – Tobias Dauenhauer was in zijn Chevrolet Camaro de beste in de tweede race van de Nascar Whelen Euro Series in Oschersleben. Hij haalde voor Paul Jouffreau (Ford Mustang) en onze landgenoot Anthony Kumpen (PK Carsport Camaro). Marc Goossens werd in zijn Camaro zevende. De finale van het kampioenschap vindt op 14 en 15 oktober in Zolder plaats.
  • Porsche Carrera Cup Deutschland – Bastian Buus (Allied Racing) won de tweede race van de Porsche Carrera Cup Deutschland op de Red Bull Ring. Ghislain Cordeel (GP Elite) werd zestiende en vijfde rookie.
  • Porsche Carrera Cup France – Dorian Boccolacci won dan weer in Monza in het kader van de Franse Carrera Cup, waar Benjamin Paque het podium op mocht bij de rookies, beide in de kleuren van CLRT.