In een notendop: NLS – FFSA GT4 – Ligier European Series

  • NLS – Op de Nürburgring werd de voorlaatste wedstrijd van de Nürburgring Langstrecken Serie afgewerkt. De wedstrijd van vier uur werd gewonnen door Christian Krognes en Kuba Giermaziak met een BMW M4 GT3 van Walkenhorst Motorsport. Maxime Dumarey was met zijn PROsport Racing Aston Martin Vantage GT3 de enige Belgische deelnemer in de snelste klasse, SP9, maar viel na zeventien ronden uit. Ook de Aston van Guido, zijn vader, moest opgeven. Simon Balcaen (PROsport Racing – Porsche), werd dertiende algemeen en achtste in de categorie CUP2. Mühlner Motorsport werd in deze klasse vijfde en zesde met zijn twee Porsche 911 GT3 Cup (type 992). ‘Brody’ en Jacques Derenne (HYRacing-AMC Sankt Vith – Porsche 718 Cayman GTS) zagen 57ste algemeen en als tweede in SP4T de finish.
  • FFSA GT4 – Race 1 op het circuit van Lédenon werd gewonnen door de Aston Martin van Racing Spirit of Léman en het duo Victor Weyrich-Mateo Villagomez. Benjamin Lessennes en Jacky van der Ende finishten als negende met de BMW M4 GT4 van L’Espace Bienvenue. Dit was net voor Stéphane Lémeret die met een Alpine van CMR tiende werd.
  • Ligier European Series –Mihnea Stefan (Team Virage) behaalde de zege in de klasse voor de Ligier JS P4 in race 1 op het circuit van Spa-Francorchamps. De zege in race 2 in deze categorie ging naar Bernardo Pinheiro en George King. Julien Lemoine was zowel in de eerste als tweede wedstrijd de beste in de klasse voor de Ligier JS2 R.

(Foto: © SRO)