Carrera Cup Benelux Red Bull Ring: Robert de Haan kampioen 2023

Glenn van Parijs (August by NGT) reed dan wel als eerste over de meet na de eerste race van de Porsche Carrera Cup op de Red Bull Ring, toch is de jonge Nederlander Robert de Haan in de kleuren van Richardson Racing de nieuwe kampioen in de Porsche Carrera Cup Benelux en werd hij als winnaar gehuldigd.

Foto: © Ivan Tarantsov

Robert de Haan werd fysiek tweede achter onze landgenoot van Parijs en kan dus mathematisch sowieso niet meer bijgehaald worden en mag zich dus kampioen 2023 noemen. De derde plaats op de Red Bull Ring was overigens voor Horst Felix Felbermayr, het beste resultaat voor de Oostenrijker dit seizoen. 

Hoewel het resultaat van deze eerste race in Oostenrijk onder voorbehoud blijft, onder meer door het beroep van AUGUST by NGT tegen de straf voor Glenn van Parijs na de kwalificaties, is het mathematisch zeker dan Robert de Haan kampioen 2023 in de Porsche Carrera Cup Benelux is. Glenn van Parijs pakte zijn derde zege van het seizoen, voegde daar ook de snelste ronde aan toe, maar dat is onvoldoende om het kampioenschap nog langer open te houden. Bovendien verdwijnt volgens de CSI (de internationale sportcode) Glenn van Parijs ook uit de uitslag, gezien hij onder beroep rijdt en we zagen de Belg dan ook niet op het podium, waar Robert de Haan als winnaar gehuldigd werd. 

Van Belgische zege werd Gilles Magnus (AUGUST by NGT) zesde, terwijl Sam Dejonghe (RedAnt Racing) jammer genoeg moest opgeven. 

Jani Käkelä (39 racing) won bij zijn debuut de klasse PRO-AM, voor de kampioen Sacha Norden (GP Elite) en onze landgenoot Didier Glorieux (Speedlover). Cedric Chassang (Team GP Elite) won in AM en is nu ook mathematisch zeker van de titel.