Superbiker Mettet: met ook laatste manche WK Supermoto

De titel van Wereldkampioen Supermoto S1GP wordt toegekend na de Grand Prix van Mettet, die tegelijkertijd met de Superbiker zal plaatsvinden.

(persbericht)

Het Wereldkampioenschap Supermoto S1GP 2023 zal eindigen op het weekend van 8 oktober met de Grand Prix van Mettet. De race zal historisch zijn op alle niveaus: omdat de S1GP voor het eerst naar Mettet komt, omdat de Superbiker tegelijkertijd zal plaatsvinden tijdens een spectaculaire finale, maar ook omdat de wereldtitel in België wordt toegekend!

Mathematisch gezien kunnen nog drie coureurs de troon van Supermoto beklimmen voordat deze zesde en laatste Grand Prix begint. De leider in het kampioenschap, de Duitser Marc-Reiner Schmidt, heeft zijn achtervolger Lukas Höllbacher serieus dichterbij zien komen. De Oostenrijker staat nu slechts 3 punten achter de nummer 1. De derde plaats wordt ingenomen door de Fransman Thomas Chareyre, die 42 eenheden verwijderd is van de eerste plaats. Met nog 81 punten te verdienen*, is alles nog mogelijk!

Schmidt, die in 2021 en 2022 kampioen werd, streeft naar een derde titel, terwijl Höllbacher droomt van zijn allereerste titel na al vier bronzen medailles (2015, 2020, 2021, 2022). Chareyre is op zoek naar revanche, want na acht keer gekroond te zijn (2010, 2012, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019, 2020), was hij de afgelopen twee jaar de vicekampioen. In de strijd om de titel heeft Thomas Chareyre niets meer te verliezen en zal hij alle risico’s nemen om te winnen! Marc-Reiner Schmidt leidt met 348 punten, voor Lukas Hollbacher (345) en Thomas Chareyre (306)

Rookies Cup

Ook in de Rookies Cup zal het wachten zijn tot Mettet om te weten wie er wint. De Fransman Steve Bonnal heeft een voorsprong van 29 punten op de Oostenrijker Andreas Buscheberger, terwijl Tim Szalai op 55 punten achterstand staat. Op de vijfde plaats kan de Belg Romeo Fiorentino nog steeds proberen de vierde plaats te bereiken ten opzichte van de Zwitser Mitja Krasniqi, die 26 punten voor hem staat.

België organiseert ook de voorlaatste ronde van het Europees Juniorenkampioenschap, en de strijd belooft daar ook hevig te zijn tussen de jonge talenten. De Tsjech Matej Kokes leidt met slechts 5 punten voorsprong op de Italiaan Andrea Benvenuti. Achter hen hopen verschillende outsiders nog op te klimmen: de Zwitser Nathan Terraneo met 32 punten, de Italiaan Riccardo Andreotti met 37 punten of zelfs de Est Rasmus Ebelmann met 52 punten.