GT World Valencia: pole voor Saintéloc, Maxime Martin derde

Vanochtend werd de kwalificatie voor de tweede wedstrijd van het weekend op een nat circuit verreden, hoewel het niet meer regende. In zijn laatste ronde liet de Fransman Simon Gachet met Audi R8 LMS GT3 Evo II de snelste rondetijd (1:42.355) optekenen. Daarmee was hij 0,230 seconden sneller dan Albert Costa in een Emil Frey Racing Ferrari. De Team WRT BMW M4 GT3 van Maxime Martin eindigde derde.

(Foto: © SRO)

In deze moeilijke omstandigheden ging de vijfde plaats algemeen verrassend naar Marcus Paverud (VSR – Lamborghini), de teamgenoot van Baptiste Moulin. Dries Vanthoor (Team WRT – BMW) werd dertiende en Nicolas Baert (Comtoyou Racing – Audi) 22ste. Louis Machiels (AF Corse – Ferrari) eindigde vijfde in de Bronze Cup.

De wedstrijd wordt vanmiddag om 14u00 gereden.