24H Series Barcelona H9: Herberth Motorsport en IMSA strijden om de leiding

Afhankelijk van hun pitstops wisselen de Porsche 911 GT3 R (type 991) van Herberth Motorsport en de 911 GT3 R (type 992) van IMSA LS Group Performance elkaar af aan de kop van het klassement. Na negen uur reed het Duitse team aan de leiding met een ronde voorsprong op het Franse exemplaar. De derde plaats werd toen ingenomen door de Haas RT Audi, van onder meer Mathieu Detry en Kris Cools, op vier ronden van de leider. De #903 RedAnt Racing Porsche van Redant-Redant-de Breucker-van Eijndhoven, die strijdt om de titel in de 992-klasse, was tweede in zijn categorie achter de Nederlandse Red Camel-Jordans.nl Porsche.

(Foto’s: © 24H Series)

De tweede RedAnt Porsche van het kwartet Brent Verheyen, Marc Goossens, Jimmy de Breucker en Charles Dawson reed na negen uur op de achttiende plaats algemeen en was achtste in de zeer competitieve 992-klasse.

Op de twintigste plaats algemeen, en als tweede in GTX, vinden we de MARC II Mustang V8 van VDS Racing Adventures en hun rijders Raphaël van der Straten Ponthoz, Nathan Vanspringel, Nicolas Hermans en de nog altijd zeer snelle José Close. Het team waar Tom Cloet voor uitkomt, Holmgaard Motorsport, neemt met zijn Cupra TCR de eerste plaats in van de TCR-categorie en is prima 28ste algemeen.

De wedstrijd eindigt zondagmiddag om 12u00.

YouTube

Live timing