De autosport dit weekend: zeer divers en voor elk wat wils

Dit weekend is er weer een redelijk gevulde autosportkalender met voorop de Grand Prix F1 in Singapore en het is stilaan aftellen naar de derde wereldtitel voor Max Verstappen, al zal dat nog niet voor dit weekend zijn. Echter bij een goed resultaat, zou de titel wel voor Japan kan kunnen zijn, de volgende wedstrijd. 

Foto: © Ivan Tarantsov

In Nederland hebben ze dit weekend ook eigen autosport. V-Max Racing Management brengt immers de Trophy of the Dunes weer naar Zandvoort. Verschillende klassen komen in actie tijdens de Trophy of the Dunes, waaronder de Supercar Challenge, de Ford Fiesta Sprint Cup, de Mazda MX-5 Cup en de BMW M2 Cup Benelux. 

In eigen land zijn er de Belgian Westhoek Classic en de Slalom van Doornik. In Frankrijk is er dan weer een race van de Fun Cup. 

In Valencia is er de voorlaatste manche van de GT World Sprint, met de équipes van WRT die voor de titel vechten, terwijl op datzelfde circuit ook de Lamborghini Supertrofeo actief is, en daarin spelen de Belgen meer dan een hoofdrol met Gilles Stadsbader, Ugo De Wilde en andere Amaury Bonduel. De GT2 European Series werken er ook hun voorlaatste weekend af, met Peter Guelinckx en Stienes Longin die voor de titel gaan, tegen Nicolas Saelens, recent winnaar van de 24 Uur van Zolder.

Nog GT-wagens in Spanje vinden we in Barcelona met de afsluiter van het 24H Series-seizoen. 24 Uur lang wordt er geracet om de titels en zege. Hier zien we onder meer RedAnt Racing, VDS Adventures en Haas RT van Belgische zijde.

Tot slot zijn er de voorlaatste manche van het IMSA-kampioenschap in Indianapolis en de op twee na laatste race van de Super GT in Sugo, uiteraard met Bertrand Baguette.