Formula Ford: Belgen goed in Croix-en-Ternois

De historische Formula Ford waren aan hun eerste weekend na de zomervakantie toe en daarvoor gingen teams en rijders naar Croix-en-Ternois, waar de 50ste verjaardag van het circuit werd gevierd. Het Formula Ford Festival, met 41 eenzitters, verdeeld in twee series werd een succes.

Tekst en foto’s: Christian de Ridder en Alexandre LaurentĀ 

Gestart werd er met testen en kwalificerende heats die toegang tot de volgende fase gaven, tot eventueel de finale.

In die finale werd de eerste Belg Pierre Dessy, achtste, gevolgd door Pierre Emilien Baert, die elfde werd, met bovendien een prachtige eerste plaats in de Historische categorie, met zijn prachtige Merlyn MK20. Georges Tomsen eindigde als elfde en tweede in de catgeorie prƩ-90.

De opgave was er voor Eric Lecluse, net als voor Christian Deridder en Jean Pierre Baudart. Michel Dupont win de troostrace in de prƩ-90 en eindigde op een zeer mooie tweede plaats algemeen.

Er waren overal felicitaties aan HVM en het team van het circuit voor deze prachtige organisatie, waar de zon en een zeer groot publiek ook aanwezig waren. Overigens worden de werkzaamheden om het circuit tot vier kilometer uit te breiden na Nieuwjaar gestart.

De volgende Formula Ford-race (de vijfde van het Frans kampioenschap), is er in Magny-Cours eind september.