MotoGP: Martin met de dubbel

Met een zege in de Grand Prix van San Marino bevestigde Jorge Martin (Pramac Ducati) zijn goede vorm van dit weekend.

Foto: © motogp.com

De Spanjaard verzilverde zijn pole positie en haalde na de sprint van gisteren zijn eerste dubbelzege. Met Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Ducati) op de tweede plaats, Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) op de derde plaats en KTM wildcard Dani Pedrosa aan de voet van het podium kregen we een kopie-en-plak van het klassement van gisteren.

Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) reed een quasi perfecte race in de MOto2. Hij was het beste weg uit de startblokken en hield lokale held Celestino Vietti (Fantic Racing) af om zo de zege te pakken. Alonso Lopez (+Ego SpeedUp) werd derde terwijl Tony Arbolino (Elf MarcVDS Racing Team) strandde aan de voet van het podium en zo Acosta nog iets verder ziet uitlopen in de tussenstand. Onze landgenoot Barry Baltus (Fieten Olie Racing GP) haalde de vijftiende plaats.

De Colombiaan David Alonso (Gaviota GASGAS Aspar Team) haalde zijn derde overwinning in vier races in de Moto3. Hij pakte de zege voor Jaume Masia (Leopard Racing) en voor Deniz Öncü (Red Bull KTM Ajo) na een gevecht tot opde lijn. Het leidende drietal ging met 0.2 seconde verschil over de meet.