DTM Sachsenring: winst en leiding in tussenstand voor Mirko Bortolotti

SSR Performance-rijder Mirko Bortolotti won op zondag met zijn Lamborghini de tweede wedstrijd op het circuit in de Duitse deelstaat Saksen. De Italiaan controleerde de wedstrijd en zag met anderhalve seconde voorsprong op Luca Stolz (Mercedes-AMG Team HRT) als eerste de finishvlag. Riccardo Feller (ABT Sportsline – Audi) werd derde. Door de zege wipt Bortolotti opnieuw over Thomas Preining, die vijfde werd, naar de koppositie in de puntenstand.

(Foto’s: © DTM)

Op zaterdag won Luca Stolz overtuigend en vandaag was het Mirko Bortolotti die met zijn Lamborghini Huracán domineerde. De wedstrijd werd door twee aanrijdingen in de openingsronde met een ronde vlag stopgezet. De herstart volgende na een ronde achter de safety car, maar de top 3 zou niet wijzigen met Bortolotti voor Stolz en Aitken, die bij de start een plaats had verloren. Na zijn pitstop kwam Aitken net voor Stolz en Feller terug op het circuit, maar de Engelsman moest opgeven na een contact met Feller. De afstanden tussen Bortolotti, Stolz en Feller waren beperkt, maar er volgden in de slotfase geen inhaalpogingen binnen de top-3.

Thomas Preining, die na zijn tweede positie van zaterdag als leider in de tussenstand aan de wedstrijd op zondag begon, startte als elfde. De Oostenrijker wist met een uiteindelijke vijfde plaats de schade nog ietwat te beperken. Hij staat nu tweede in het kampioenschap met elf punten achterstand op Bortolotti. Riccardo Feller neemt de derde positie in met 25 punten minder dan de Italiaan.

Thierry Vermeulen zette Preining naast de pitstops onder druk, maar de Nederlander geraakte niet voorbij de Porsche-rijder en werd zesde.