Zolder Sprint Series: Yan Ancia en BMW oppermachtig

Voor de derde afspraak van de Sprint Series op Circuit Zolder kwamen weer meer dan 50 rijders afgezakt naar het Limburgse asfalt. Het goede weer zorgde voor een prima sfeer en na de trainingen en kwalificaties ging iets na de middag het licht op groen voor een reeks van opnieuw vier wedstrijden. In de Cup-klasse pakte de Nederlander Tim Schol (Yamaha R1) beide zeges, terwijl Yan Ancia (BMW M100RR) tweemaal aan het feest was in de Supercup. Afspraak nu op 21 september voor de finaleraces!

Foto: © Ivan Tarantsov

Het moet even geleden zijn, maar de deelnemers aan Zolder Sprint Series Cup konden heel de dag genieten van heerlijk weer, met opnieuw vier spannende en fel betwiste wedstrijden zowel in de Cup als de Supercup.

In de Cup konden we rustig spreken van een Nederlandse machtsgreep met twee zeges voor Tim Schol (Yamaha R1), telkens voor zijn landgenoot Jaco Van der Jagt (BMW S1000RR). “Ik heb genoten van mijn wedstrijden”, aldus Tim Schol, “en ik moet zeggen dat dit echt leuke wedstrijden waren, dit smaakt naar meer. Mijn motorfiets was iets trager op het eerste deel van de omloop, maar in het tweede deel kon ik telkens weer veel goedmaken en zo de zeges veiligstellen. Maar ik heb ervoor moeten vechten.

In de eerste race werd Nuno Lopes (Yamaha R1) als derde geklasseerd, ondanks zijn val, terwijl Patrick Michiels (BMW SS1000R) in de tweede race de Belgische eer hooghield en als derde over de meet kwam.

Diego Claeys (Honda CBR600) deed het tweemaal in de Supersport-divisie in de Cupwedstrijden, voor Wouter De Wulf (Kawasaki ZX6-R) en Bradley Buyl (Yamaha R6) in de eerste afspraak en opnieuw Wouter De Wulf in de tweede race, De Wulf die in die tweede wedstrijd Eric Manneke (Yamaha R6) van de tweede plek hield.

Het was niet makkelijk, want ik race uiteraard in mijn divisie, de Supersport, maar je rijdt ook te midden van de snellere motoren uit de Superbike. Daar moet je altijd rekening mee houden”, vertelde Claeys na de wedstrijden. “Maar ik ben trots op mijn twee zeges.

Yan Ancia heerst in de Supercup

Ik vecht op dit ogenblik een beetje tegen mezelf”, klonk het bij de tweevoudige winnaar van de wedstrijden in Supercup, Yan Ancia. “Ik heb hier één doel en dat is een rondetijd van 1 minuut en 32 seconden neerzetten, maar daar zitten we nog een dikke halve seconden vanaf. Verder kan ik uiteraard niet klagen met twee zeges in veenveel wedstrijden.

Gian Mertens (Honda 1000) ruilde zijn Moto2-motorfiets dan weer voor een ‘1000’ in en deed dat met verve, met twee mooie tweede plaatsen als resultaat. Mertens was dan ook tevreden: “De zege was niet mogelijk vandaag, dat verschil wat vandaag nog te groot, maar de machine is voor mij nog relatief nieuw.

Koen Renard (BMW S1000RR) en Ouri Bikkems (BMW S1000RR), reden tweemaal naar het brons. Davy Janssens (Yamaha R6) was tweemaal primus in de Supersport, voor telkens Nicolas Limbourg (Yamaha R6) en Carlo Briers (Suzuki GSXR600).

De finale van de Sprint Series staat op 21 september geprogrammeerd, een week na de finale van de Zolder Endurance Trophy op 14 september.

Uitslagen: https://getraceresults.com/Results/organisator/2023?evenement=Motorsportschool+Zolder&race=Sprint+Series+-+2023-08-31