GT World Sprint Hockenheim: pole voor Lamborghini, Comtoyou Racing bij de pinken

Het was vroeg dag voor de rijders en teams van de GT World Sprint-manche in Hockenheim met Jordan Pepper (VSR Lamborghini) die meteen bij de pinken was en de Lamborghini naar de pole reed voor de eerste sprintrace van het weekend, later deze zaterdag. De beste Belg op de startgrid is straks Frederic Vervisch met een Audi R8 van Comtoyou Racing. 

Foto: © SRO

Hockenheim lijkt een circuit voor de Audi R8 te zijn, met achter de Lamborghini van het duo Pepper-Perera een reeks van niet minder dan zeven Audi R8, met op de tweede plaats Tresor Orange 1 (Feller-Drudi) en de bolides van Comtoyou Racing op de plaatsen drie, vijf en zes, met Vervisch (naast Nicolas Baert) als derde en Magnus als vijfde in hun sessie. Magnus en zijn teamgenoot Hutchison zijn ook primus in ‘Gold’. 

WRT en BMW hadden het moeilijker met een tiende plaats voor Charles Weerts – die de auto deelt met Dries Vanthoor – en vooral een 35ste stek voor Valentino Rossi die de BMW M4 GT3 deelt met Maxime Martin. 

Andrea Bertolini (naast Louis Machiels) werd in de AF Corse Ferrari 296 GT3 negende in ‘Bronze’, Adrien De Leener (Dinamic Porsche) 29ste algemeen en Baptiste Moulin (VSR Lamborghini) 34ste.

Uitslag: https://www.gt-world-challenge-europe.com/watch-live