BRC Omloop: Jos Verstappen met kleinste verschil aan de leiding

In de Omloop van Vlaanderen blijft het erg spannend, met een zeer klein verschil tussen de leider Jos Verstappen en zijn dichtste achtervolger Niels Reynvoet.

Jos Verstappen had eigenlijk met 10,1 seconden voorsprong aan de laatste vijf proeven moeten beginnen, maar door te laat inklokken kreeg hij, net als Reynvoet eerder vandaag, tien seconden straftijd. Hierdoor heeft hij nog amper 0,1 seconde voorsprong op Niels Reynvoet. Bjorn Syx staat voorlopig op een derde plaats, gevolgd door de Nederlander Bernhard ten Brinke. Een andere Nederlander, Roger Hodenius, sluit de top 5 af. Zij volgen echter op ruime afstand van de leiders.

Bij de Historics heeft Pieter-Jan Maeyaert meer dan een minuut voorsprong op Paul Lietaer. Danny Vancoillie sluit de top 3 af. Laurent Vanton leidt bij de 2WD, Jonas Dewilde bij de Juniors en Petra De Duytsche is eerste vrouw.

Er resten in deze editie van de Omloop van Vlaanderen nog vijf proeven. Rond acht uur vanavond weten we wie de 63ste Omloop van Vlaanderen wint.