Euro RX: Enzo Ide op eindpodium

Op de Estering in het Duitse Buxtehude nabij Hamburg werd afgelopen weekend de zesde en laatste wedstrijd verreden voor het Europese kampioenschap rallycross in RX1. Enzo Ide was uiteraard van de partij met zijn Audi S1, in de kleuren van Volland Racing, en onze landgenoot sloot het seizoen met een podium af, om zo ex-aequo derde in het Europese kampioenschap te eindigen. Het seizoen 2023 was er een van hoogtes en laagtes, met uiteindelijk nog een degelijk eindresultaat. 

Persbericht / Foto © Johan Dingenen

Na een tweede, tiende, vijfde en vierde tijd in de vier reeksen, stond de West-Vlaming Enzo Ide op de vierde plaats na de reeksen, waarna Enzo Ide mooi tweede eindigde in zijn halve finale. Na een sterke finale, mocht onze landgenoot in de Audi als derde het eindpodium op, zijn tweede podiumplek van het seizoen, na zijn zege in Portugal. Met deze derde plaats eindigt Enzo Ide in de puntenstand ex-aequo derde in het eindklassement van het Europese kampioenschap.     

Enzo Ide deed zijn verhaal van het weekend na de finale: 

“Dit podium is een beloning voor het team van Volland Racing. Persoonlijk had ik er na Mettet niet al te veel zin meer in, maar ik ben naar de Estering gekomen omdat het team na Mettet twee weken lang naar de oorzaak heeft gezocht van de elektronische problemen in Mettet. Herinner u dat de hele startprocedure toen moeilijk verliep vanwege een euvel met de indicatoren van het toerental in de wagen. De mensen van het team hebben het euvel deels kunnen oplossen, maar om het helemaal uit de wereld te helpen had het team de wagen zowat helemaal moeten demonteren en daar was dus geen tijd voor. Voorts wil ik mijn dankbaarheid uitdrukken voor de samenwerking met het team Rolf Volland en dat blijkt wederzijds. Net voor het afsluiten van de inschrijvingen voor dit seizoen, meldde Mattias Ekström dat EKS zou stoppen, de samenwerking met hen kwam dus jammer genoeg tot een einde. Ik moest op zoek naar een oplossing en die kwam er in de vorm van de samenwerking met Volland Racing. De voorbereiding was dan ook niet ideaal en ik denk dat iedereen kan leven met het behaalde resultaat.”