GT World Asia Okayama: tweede plaats en polepositie voor Alessio Picariello

Het voormalige Formule 1-circuit Okayama, vroeger Aida, vormt dit weekend het decor van de voorlaatste manche van de Fanatec GT World Challenge Asia. Vutthikorn Inthraphuvasak, de teamgenoot van Alessio Picariello, is volop in strijd om de titel. Voorafgaand aan dit weekend telde de Thaise rijder negen punten achterstand op Mercedes-rijders Abu Ibrahim en Luca Stolz. Picariello miste de wedstrijden op het circuit van Suzuka, waardoor hij niet evenveel punten heeft als zijn teamgenoot. Stolz moest door zijn verplichtingen in het DTM forfait geven voor Okayama. Picariello-Inthraphuvasak eindigden tweede tijdens race 1 op zaterdag, waarvan de eerste wedstrijdhelft door diverse ongevallen werd gekenmerkt.

(Foto: © SRO)

Vutthikorn Inthraphuvasak vertrok met zijn Porsche 911 GT3 R (type 992) van AAS Motorsport by Absolute Racing vanaf pole, maar viel in de eerste ronde terug naar de derde plaats achter de Craft-Bamboo Racing Mercedes en de 5Zigen Nissan. Door enkele ongevallen in de openingsronde werd na een korte neutralisatie achter de safety car de rode vlag gezwaaid. Met nog 46 van de in totaal 60 minuten op de klok, gingen de lichten opnieuw op groen. Door een ongeval van een Porsche werd de wedstrijd enkele ronden later opnieuw geneutraliseerd, deze keer met een Full Course Yellow. Picariello loste onmiddellijk bij het openen van de pit window, net na de herstart, Inthraphuvasak af.

Na de pitstops leidde Juncadella voor Picariello en Kawabata. De posities wijzigden niet meer en het duo Anthony Xu Liu en Daniel Juncadella (Craft-Bamboo Racing – Mercedes) won de wedstrijd met 1,595 seconden voorsprong op Inthraphuvasak-Picariello. De Team 5Zigen Nissan GT-R Nismo GT3 van Hirobon-Kawabata eindigde derde.

Alessio Picariello reed op zaterdagmorgen de snelste kwalificatieronde voor race 2, die op zondag wordt verreden.