FIA ERC Barum: Simon Wagner wint showproef

De zevende manche van het Europees rally kampioenschap is gestart met een korte proef in het centrum van het Tsjechische Zlin. Lange tijd zag het er naar uit dat voormalig Tsjechisch kampioen Vaclav Pech met zijn oude Ford Focus WRC 06 de scratch ging neerzetten. Maar het was het Oostenrijkse duo Simon Wagner-Gerald Winter dat als leider de nacht mochten ingaan.

(tekst & foto: © Koen Nuyts)

Wagner had in zijn Skoda Fabia RS Rally2 een kleine voorsprong van 0,4 seconde op Mr Barum (Jan Kopecky). De snelle Rus Alexey Lukyanuk die opnieuw genavigeerd werd door de Oekraïner Yevgen Chervonenkov, reed zich naar de derde plaats. Het jonge geweld Erik Cais bewees nogmaals zijn snelheid, door de vierde tijd neer te zetten. Leuk is dat deze openingsproef (in het midden van een stadscentrum), een groot aantal fans op de been bracht. Dit bewijst dat de rallysport nog steeds leeft, en dat er hoop is.

Geven we nog even mee dat het MRF Tyres Team zich kampioen mag noemen bij de teams. Ze behaalden deze titel door de punten die Simone Campedelli, Efrén Llarena en Mārtiṇš Sesks voor het hun scoorden. Eerder mocht Jon Armstrong zich al kronen tot ERC3 kampioen. Gaat Hayden Paddon zich dit weekend ook uitroepen als Europees kampioen? Dat weten we zondagavond wanneer de dertien proeven verreden zijn.

Vandaag staan er alvast zes proeven op het programma.