IMSA Road America: zege voor Matt Campbell, Felipe Nasr en Porsche Penske Motorsport

Matt Campbell en Felipe Nasr wonnen de wedstrijd van 2 uur en 40 minuten op het circuit van Road America. Tom Blomqvist oefende in de slotfase nog druk uit, maar de Acura-rijder van Meyer Shank Racing werd met teamgenoot Colin Braun uiteindelijk tweede, op 4,6 seconden van de winnaars. Ook de derde plaats ging naar Acura met het exemplaar van Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport in handen van Ricky Taylor en Filipe Albuquerque.

(Foto’s: © Porsche Motorsport)

Voor de Porsche 963 betekende het een tweede overwinning dit jaar, na de zege van Jaminet-Tandy op het stratencircuit van Long Beach. De debuterende Proton Competition 963 werd met Harry Tincknell en Gianmaria Bruni aan het stuur achtste.

De Whelen Engineering Cadillac, die op zaterdag de snelste kwalificatieronde realiseerde, startte als gevolg van een ongeval in de warm-up achteraan. Derani-Sims werden met de V-Series.R zesde, achter de Cadillac van Bourdais-van der Zande die vierde eindigde en de JDC Miller MotorSports Porsche van het duo van der Helm-Rockenfeller.

Ben Keating en Paul-Loup Chatin (PR1 Mathiasen Motorsports – Oreca) wonnen LMP2. De winst in LMP3 ging naar de equipe Gar Robinson-Josh Burdon (Riley – Ligier). Ross Gunn en Alex Riberas (Heart of Racing Team – Aston Martin) verzilverden hun polepositie en zegevierden voor de tweede opeenvolgende keer in GTD Pro. Ook in GTD ging de winst naar de wagen die vanaf de beste startplaats vertrok, de BMW M4 GT3 van Sellers-Snow.

Resultaat