WRC Finland KP18: Evans versterkt zijn leidersplaats, Neuville: “Game over”

Elfyn Evans was ook deze namiddag een klasse te sterk voor Thierry Neuville in de Finse bossen. De Welshman won in zijn Toyota Yaris drie van de vier proeven en heeft ondertussen 32,1 seconden bonus op onze landgenoot. Leuker is de strijd om de derde plaats tussen Takamoto Katsuta (Toyota) en Teemu Suninen (Hyundai). Zij worden gescheiden door amper 6,4 seconden. In WRC2 trekt Oliver Solberg (Skoda) als leider de slotdag in.

Foto’s: © Toyota – Hyundai

Veel verhaal was er niet aan de namiddaglus op zaterdag in de Finse WK-wedstrijd, met een onaantastbare Elfyn Evans, die met meer dan een halve minuut bonus naar de korte slotdag trekt. Neuville gaf op het einde zelfs aan niet echt meer te pushen… “The game is over”, klonk het aan de finish van de slotproef op zaterdag. De Belg reed viermaal de tweede chrono.

Achter hem wisselden Teemu Suninen en Takamoto Katsuta stuivertje voor de derde plaats, het enige interessante gevecht nog in de WRC-klasse. De Japanner sloeg een kleine kloof in de slotproef, die hij overigens won, en heeft nu 6,4 seconden bonus op zijn Finse rivaal. Jari-Matti Latvala (Toyota) is vijfde.

In WRC2 raakten we in KP15 jammer genoeg de leider Jari Huttunen (Skoda) kwijt met motorschade aan zijn Tsjechische bolide, wat maakt dat Oliver Solberg (Skoda) en Sami Pajari (Skoda) nu onderling uitmaken wie de zege zal pakken. Adrien Fourmaux is veilig derde in zijn Ford Fiesta, terwijl zijn teamgenoot Grégoire Munster de top-10 is binnengeslopen.

Morgen volgen nog vier proeven voor 51,64 kilometer tegen de klok, met de start van de powerstage om 12u15.