VAS Rally: Lefevere op VW Polo in Staden

Donderdagavond was er in Staden de persvoorstelling voor de nu al veertiende editie van de Rally van Staden, een organisatie van AMCS (Automobielclub Staden). Er was de voorstelling van de medewerkers en de organisatie, het parcours en een interessant nieuwtje van Andy Lefevere.

(Foto: © W. Bouchez)

Passages over de proeven van Staden, Oostnieuwkerke en Westrozebeke zorgen in vier lussen voor 143 kilometers tegen de chrono. “Geen Hooglede wegens lopende wegwerkzaamheden“, liet voorzitter Janot Vangeenberghe weten. “Na een aantal edities waarin we als testgrond fungeerden voor de WK-wedstrijd in Ieper, gaan we nu weer naar onze identiteit: een mooie regionale rally!

Publiekstrekkers worden zonder twijfel Chris Van Woensel (Mitsubishi Lancer WRC05), Gunther Monnens (Porsche 991), Stefaan Prinzie (Alpine A110) en Paul Lietaer (Opel Ascona 400). Bij de Historics zal de concurrentie voor Lietaer uit de hoek moeten komen van Cedriek Merlevede (BMW M3) en Nick Toorre (Ford Sierra Cosworth). Internationale inbreng is er van onder andere Jasper Van den Heuvel (Mitsubishi Lancer) en de Deen Jan Petersen (Peugeot 208 T16 R5).

Andy Lefevere met VW Polo R5 in Staden en de Omloop

Het was Andy Lefevere die mocht afsluiten met een nieuwtje: “Iedereen weet dat de Porsche is verkocht en we in de ateliers bezig zijn met de opbouw van een BMW en een Mercedes. Ik neem dus in Staden deel met een R5! Het wordt de VW Polo GTi, een wagen van bij SXM. Het is ook de bedoeling dat ik daarmee de Omloop van Vlaanderen rijd.”

Daarmee plaatst de zaakvoerder van Yprauto zich meteen ook op de lijst van outsiders in Roeselare. In Staden deelt Lefevere het palmares met Paul Lietaer. Beide heren kunnen zondag 13 augustus hun vijfde zege halen onder de kerktoren.