MotoE: de stand van zaken

Het FIM Enel MotoE wereldkampioenschap voor elektrische motoren begint aan de tweede seizoenshelft met een allereerste bezoek aan Silverstone. Sterker nog, het blijkt ook het allereerste optreden te zijn van een elektrische serie op het iconische Britse circuit! Een stand van zaken in de MotoE…

Foto: © motogp.com

MotoE zomaar vergelijken met Formula E is misschien wat te kort door de bocht. Er zitten toch wat verschillen tussen beide series. Eerst en vooral is MotoE een monomerken kampioenschap. Ducati is de enige fabrikant voor de elektrische categorie en levert een nieuwe V21L aan elk van de 18 rijders in de negen verschillende teams. Daar waar in de autosport verbrandingsmotoren en elektrische bolides elkaar zoveel mogelijk uit de weg gaan, wordt er in MotoE wel open kaart gespeeld. De elektrische machines rijden in hetzelfde weekend en op dezelfde baan als de andere series die onder de MotoGP paraplu vallen. Op de circuits waar alle series rijden (zo zijn er acht), kunnen prestaties en resultaten dus onmiddellijk naast elkaar worden gelegd. De vaststelling is dan ook dat voorlopig de elektrische bikes tussen de negen en elf seconden per ronde (afhankelijk van het circuit) moeten inleveren op de MotoGP machines, een goede vijf seconden op Moto2 en ze zijn net iets sneller dan de lichte Moto3 motoren. Zo, dat is dan alvast uit de weg…

Een weekend telt een vrije training en een kwalificatie (met net als in de andere series een Q1 en Q2) en er zijn twee races op zaterdag. Zonder al te diep op de technische aspecten te willen ingaan, samengevat levert de 18 kWh batterij van de Ducati een maximum output van 110 kW (ongeveer 150 pk), met een koppel van 140 Nm en dat voor een gewicht van 225 kg.

Het duel Torres – Ferrari

Acht raceweekends staan er op de kalender in 2023 en met Frankrijk, Italië, Duitsland en Assen zijn er hiervan al vier stuks afgewerkt. Bovenaan de puntentabel staat Jordi Torres (Aspar), voormalig Supersport en Moto2 rijder, en… MotoE kampioen in 2020 en 2021. Van de acht verreden races won de Spanjaard er twee en met 144 punten staat hij aan de kop. Maar Matteo Ferrari (Gresini) is de man in vorm, met drie zeges en 136 punten. Was de Italiaan in de openingsrace in Frankrijk niet van de baan gegaan, dan had hij misschien nu al wel aan de kop gestaan. Torres – Ferrari wordt wellicht ook het duel in Engeland. Op de loer liggen de andere rijders die dit seizoen al van de zege mochten proeven: Eric Granado (LCR), Hector Garzo (Dynavolt) en Andrea Mantovani (RNF).

Het Britse MotoGP weekend op Silverstone luidt de tweede seizoenshelft in voor MotoE met nog wedstrijden in Oostenrijk (Red Bull Ring), Catalonië (Barcelona) en San Marino (Misano), waar op 9 september het doek valt over het MotoE seizoen 2023.