WRX Mettet: elektrische WK-wagens blijven thuis

De organisatoren van de World RX of Benelux, de meeting die plaatsvindt van 5 tot en met 6 augustus, hebben bevestigd het WK rallycross of World RX niet in Mettet zal rijden. De RX2e en Euro RX zullen volgens schema rijden in Mettet. Enkele toppers van het WRX zullen (mogelijk) wel aan de Belgische manche van RX2e deelnemen.

Foto: © WRX

In Lydden Hill, twee weken geleden, brak er brand uit in één van de elektrische wagens van het WRX en dat leidde tot het annuleren van de hele manche Belgische WK-manche. Concreet zien we in Mettet dus geen WK, maar wel extra concurrentie voor de koplopers in het RX2e-kampioenschap, waaronder onze landgenoot Viktor Vranckx. Johan Kristofferson, Ole-Christian Veiby en Kevin en Timmy Hansen, die regelmatig in de World RX1e racen, bevestigden allemaal hun RX2e-deelname voor de Benelux op zondag. Kenneth Hansen benadrukte het belang van racen in Mettet: “We zijn een raceteam en we willen racen en de fans de best mogelijke show geven. Daarom willen we daar zijn en meedoen in de RX2e. Dat is een grote uitdaging. Hopelijk kunnen we er samen een goede show van maken.”

World RX of Benelux-organisator Freddy Tacheny benadrukte dat de show door moet gaan ondanks de afwezigheid van de RX1e-wagens: “We hebben de beslissing genomen om het evenement door te laten gaan ondanks de afwezigheid van de RX1e’s, omdat we onze sport en in het bijzonder de rallycross-categorie zo goed mogelijk willen ondersteunen”, zei de Belgische promotor in een persbericht. “In samenwerking met de FIA en de promotor zullen we ons uiterste best doen om er een prachtige show van te maken.”

Volwassenen die al kaartjes hebben gekocht voor het weekend krijgen een voucher van 20 euro voor catering of merchandise, terwijl kinderen een voucher van 10 euro krijgen bij binnenkomst op het Jules Tacheny Circuit. Een bijgewerkt wedstrijdschema zal te zijner tijd worden aangekondigd.