GT3: wat brengt de toekomst? Comtoyou Racing werkt hard aan volgend seizoen

Er beweegt heel wat in de wereld van GT3, met niet alleen het einde van de fabrieksondersteuning door Audi van de diverse GT-programma’s, maar ook met de komst van Lexus, Ford en Corvette. Ondertussen is er de vraag wat de toekomst van Mercedes-AMG zal inhouden. In die context moeten de Belgische teams hun weg zoeken en hun huiswerk voor 2024 maken. Autosportwereld sprak met de betrokkenen in de paddock van de Nürburgring.

Foto’s: © SRO

Audi Sport houdt in zijn huidige vorm op te bestaan, al is er nog wel een mogelijkheid dat de entiteit van de Duitse constructeur in de toerwagenracerij nog een jaartje extra van de partij zal zijn. Diverse bronnen in de paddock, zowel van de zijde van Comtoyou Racing als Audi Sport bevestigden ons dat de gesprekken voor een samenwerking in TCR in 2024 nog lopende zijn. Onder meer Kobe Pauwels hoopt op een bijkomend seizoen in de TCR World Tour, “want het is een sterke competitie en je komt op circuits waar je anders niet komt.” Pauwels maakt dit weekend, uiteraard met Audi en Comtoyou Racing, zijn debuut in de GT World, naast Christophere Haase en Frederic Vervisch. “Ik ben onder de indruk van deze competitie en hoop dat het niet bij één uitstap blijft.”

Ondertussen werkt het team van Jean-Michel Baert en François Verbist hard aan een nieuwe piste voor 2024 wat betreft de programma’s in GT3. “Een piste die in de loop van september zou moeten afgerond worden”, aldus Verbist, die nog niet kon of wilde zeggen over welk merk het zou gaan.

In de tussentijd heeft het team van Boutsen VDS laten verstaan dat het met Audi wil verdergaan in 2024 en zelfs het Franse Saintéloc Racing, dat uiteraard ook aan de toekomst werkt, staat open voor een verdere samenwerking met het merk uit Ingolstadt, al zal dat uiteraard niet in de huidige vorm zijn.

Mercedes bereidt een nieuwe GT3 voor

Ondanks enkele geruchten dat ook Mercedes-AMG zijn toekomst in GT3 zou herzien, kreeg Autosport de bevestiging dat er op termijn een nieuwe GT3-wagen uit Stuttgart aankomt. Welk model en wanneer zijn nog open vragen, want op basis van de nieuwe open Mercedes SL zal geen racewagen gebouwd worden, onder meer door de lengte van de wagen en de plaatsing van de versnellingsbak.

Ook Lamborghini werkt overigens aan een vervanger van de huidige wagen. Porsche, BMW, McLaren en Ferrari hebben recent een nieuwe wagen voorgesteld, terwijl Corvette, Ford en Lexus er dus aankomen. Dat maakt dat er voorlopig enkel geen nieuws is over Aston Martin in GT3. De klasse lijkt voorlopig dus nog niet aan zijn zwanenzang toe te zijn.