WRC Estland: Rovanperä oppermachtig, Neuville tweede

Het was opnieuw Kalle Rovanperä (Toyota) die vandaag de snelste was op de eerste drie proeven. Onze landgenoot, Thierry Neuville (Hyundai), reed slim en stelde zijn tweede plaats veilig. Teamgenoot Esapekka Lappi kon dan weer op zijn beurt de Brit Elfyn Evans (Toyota) achter zich houden. Teemu Suninen, voor het eerst met de Hyundai Rally1-wagen sloot de top 5 af.

Foto: © wrc.com

Ook tijdens de Powerstage stond er geen maat op Rovanperä. Hij pakt zo de volle buit. Neuville werd vijfde op die Powerstage en blijft zo tweede. “Ik had gedurende 16 kilometer geen hybride en wist niet hoeveel tijd we zouden verliezen. Ik ben nog nooit zo snel geweest op dit type rally’s en op die manier naar Finland gaan is een grote boost,” liet de Belg nog weten. Evans werd tweede op de Powerstage, maar kon de kloof op Lappi niet dichten. De Fin wordt derde, de Brit vierde. Suninen kon dan weer geen punten pakken tijdens de laatste proef, maar blijft wel vijfde. Ott Tänak (Ford) moest na problemen op de shakedown starten met vijf minuten straftijd. Het beste er van maken was zijn enige optie. Hij werd achtste algemeen en vierde op de Powerstage. Pierre-Louis Loubet (Ford) met landgenoot Nicolas Gilsoul sprongen nog net over Takamoto Katsuta (Toyota) naar de zesde plaats. Eerste rally2-wagen werd Andreas Mikkelsen (Skoda), voor Sami Pajari (Skoda) die de top 10 afsluit.

De andere Belgen in Estland

Gregoire Munster (Ford Fiesta Rally3) was de snelste in zijn klasse (JWRC) en achttiende algemeen. Hij kon de Fransman Laurent Pellier (Ford) nog net op acht seconden houden. Tom Rensonnet (Ford Fiesta Rally3) beleefde een moeilijkere wedstrijd en werd 35ste algemeen.

Over amper twee weken is er al de volgende manche in Finland.