WK Rallycross: Vranckx wordt co-leider

Onze landgenoot Viktor Vranckx werd zopas tweede tijdens de derde wedstrijd van RX2e verreden in het Britse Lydden nabij Dover. De rijders van RX1e kwamen, zoals u weet, niet in actie. Daarover berichtten wij u eerder reeds.

Foto’s: © Johnny Loix

Viktor Vranckx moest na een ongelukkige openingswedstrijd in juni in het Noorse Hell heel wat punten goedmaken in RX2e en begon eerder in juli in het Zweedse Höljes succesvol aan die opdracht.
Vranckx zet die goede trend verder door op het circuit Lydden Hill tweede eindigen in de finale na de Fin Tommi Hallman. In die finale raakte één van zijn concurrenten, de Zweed Nils Andersson, niet verder dan de vijfde plek. Even ervoor zag Vranckx in de halve finale de andere titelconcurrent, Isak Sjökvist reeds uitvallen na problemen met de ophanging.
Voor Tommi Hallman was het nog maar het eerste optreden in RX2e dit seizoen. Dankzij die tweede plek en de pech van beide vernoemde Zweden doet Vranckx een uitstekende zaak. Hij komt begin augustus als co-leider naar het Circuit Jules Tacheny in Mettet. Vranckx en Andersson hebben nu elk 44 punten, Sjökvist heeft er eentje minder.

Wat RX1e betreft kunnen we enkel melden dat het onderzoek nog steeds bezig is. Er werd zoals eerder vermeld ook op zondag niet gereden in deze klasse na de brand bij Special One Racing. Er werden garanties aangaande de veileigheid gevraagd aan batterijleverancier Kreisel, maar die kon men niet geven. Wordt ongetwijfeld vervolgd …
Ondertussen kunnen we u wel melden dat Special One Racing met de rijders Sébastien Loeb en Guerlain Chicherit dit seizoen niet meer te zien zal zijn in het WK Rallycross gezien de opgelopen schade. Dat deelde het team zelf mee dit weekend.

Ondanks het wegvallen van RX1e zorgde men in Lydden wel met een gevuld programma. Men had namelijk een Britse manche voorzien voor hun klasse Supercars en verder kwamen de Retro rijders een demo vertonen.