WK Rallycross: Vranckx voorlopig tweede in Lydden

In het Britse Lydden nabij Dover werd vandaag op het gelijknamige circuit de eerste dag afgewerkt voor de rijders in RX2e. De rijders van het wereldkampioenschap in RX1e kwamen niet in actie, de reden kent u ondertussen.

Foto’s: © Johnny Loix

Er werden vandaag twee van de vier te rijden reeksen afgewerkt. Het was de Fin Tommi Hallman die verrassend alle favorieten verschalkte door twee maal de snelste tijd neer te zetten. Hallman leidt uiteraard na twee reeksen. Onze landgenoot Viktor Vranckx is dankzij een tweede en derde tijd voorlopig tweede. Daarmee blijft de kampioen van 2022 nipt de Zweed Nils Andersson voor. Isak Sjökvist, leider in het kampioenschap na twee wedstrijden, is voorlopig derde. Mocht dat de eindstand zijn zou Vranckx alweer een mooie zaak doen in zijn achtervolging op Sjökvist en Andersson. ²
Zondag volgen nog twee reeksen waarna de (halve) finals worden afgewerkt.

Het is op moment van schrijven nog niet duidelijk of RX1e zondag in actie komt. Ook over het onderzoek naar de brand bij Special One Racing is er nog geen verder nieuws. Als er geen duidelijkheid komt lijkt het erop dat ook op zondag niet wordt gereden in de klasse RX1e. Afwachten maar.

Update: ondertussen werd officieel meegedeeld dat RX1e ook zondag niet in actie komt. De oorzaak is nog niet gevonden en Kreisel, fabrikant van de batterijen voor RX1e, kon niet voldoende garanties aangaande de veiligheid voorleggen. (zie pdf onderaan)