GT2 European Series Portimão: zege in race 2 voor Stienes Longin en Peter Guelinckx

Na een moeilijke wedstrijd op zaterdag, wonnen Stienes Longin en Peter Guelinckx de race op zondag op het circuit van Portimão in Portugal. Ze hadden met de PK Carsport Audi 28 seconden voorsprong op de Audi van Anthony Beltoise en Henry Hassid. Deze laatste equipe neemt ook de leiding in het kampioenschap over van Nicolas Saelens en Stefan Rosina, die met hun True Racing KTM X-Bow GT2 als derde finishten.

(Foto’s: © SRO)

Door een lekke band en een elektrisch probleem kwamen Longin en Guelinckx niet verder dan een tiende, en laatste plaats op zaterdag. Een goed resultaat op zondag was dus voor hen noodzakelijk om bovenaan in de tussenstand om het kampioenschap te blijven meespelen.

Stienes Longin begon naast polesitter Pierre Kaffer, eveneens in een Audi, aan de wedstrijd van 50 minuten. Longin wist bij de start de leiding te nemen, maar Kaffer heroverde na dertien minuten de koppositie. Zijn Audi diende echter vijf seconden langer in de pits te staan door een podiumplaats op zaterdag. Met een vijftal seconden achterstand op de leider gaf Longin de gele PK Carsport-bolide door aan teamgenoot Guelinckx. Michael Doppelmayr, die Kaffer had afgelost, was geen partij voor Peter die al snel de leidersplaats veroverde. Voor het Belgische duo was dit al het derde succes dit seizoen.

Met nog twee manches of vier wedstrijden voor de boeg, tellen Anthony Beltoise en Henry Hassid drie punten voorsprong op Nicolas Saelens en Stefan Rosina. Stienes Longin en Peter Guelinckx zijn derde op elf punten van de leiders.