Marcel Albers Memorial: met mooie resultaten voor de Belgen

Elk jaar wordt op het circuit van Zandvoort een bijeenkomst georganiseerd van Formule Ford bolides, om de nagedachtenis te herdenken van Marcel Albers, de jonge eenzitterhoop van Nederland in de jaren 90. Marcel Albers liet het leven, 31 jaar geleden, na een ongeval op de Engelse omloop van Thruxton in een race om het Britse kampioenschap. Aan de Marcel Albers Memorial namen dit jaar zes Belgische rijders deel, in verschillende categorieƫn.

(foto’s: rv/Christian Deridder)

John Svensson uit Verviers won het algemene klassement van de twee races die vorige zondag werden gehouden met zijn Ray uit 1999. Oudgediende John, blijft met passie en talent deze Formule Ford eenzitter rijden. Chapeau!

In de andere categorieƫn waren er twee podiumplaatsen (twee keer derde) voor Pierre Dessy met zijn Swift SC92 pre-1998. Aan het stuur van zijn Lotus 61 eindigde Eric Lecluse op zijn beurt als tweede en als winnaar in de klasse pre-1972. Christian Deridder zat al zaterdag in de problemen. Een te optimistische manoeuvre van een Zwitserse rijder zorgde voor een contact dat zijn Reynard vernielde. Na een dagje reparaties en een omweg van 400 kilometer voor een reservestuk, kon hij desondanks nog een derde plaats pakken in de klasse pre-1989. Michel Dupont (Van Diemen RF89) eindigde derde in de tweede race en ean Pierre Baudart plaatste zich als vierde en vijfde in de pre-1981met zijn CrosslƩ 32F in pre-1981.