Formule E Rome: tweede pole voor Evans

Mitch Evans (Jaguar) heeft overtuigend de polepositie gepakt voor de eerste van twee FE-manches in Rome. Zijn ploegmaat Sam Bird trok aan het kortste eind in de finale van de duels. Stoffel Vandoorne (DS Penske) kon niet doorstoten naar de duels en start buiten de top tien.

(Foto: © Jaguar Racing)

In de tweede vrije training was Mitch Evans (Jaguar) de snelste. Hij ging meer dan zes tienden rapper dan Jake Dennis (Andretti). António Félix da Costa (Porsche) eindigde op de derde plek, zijn ploegmaat Pascal Wehrlein werd vierde. Edoardo Mortara (Maserati) reed de vijfde tijd. Stoffel Vandoorne (DS Penske) werd achtste.

Ook in de kwalificatie was Evans de beste. Hij versloeg in het finaleduel zijn ploegmaat Sam Bird en pakte zijn tweede polepositie van het seizoen. Sacha Fenestraz en Sébastien Buemi strandden in de halve finales, zij bemachtigden respectievelijk de derde en vierde startplek. Stoffel Vandoorne (DS Penske) zal als twaalfde de race starten. Jake Hughes crashte zwaar met heel wat schade als gevolg, het is nog maar de vraag of het McLaren-team de bolide op tijd kan repareren voor de race. Die start vanmiddag om 15u00.