Audi Sport trekt de stekker eruit

Zoals Autosportwereld eerder dit jaar al aankondigde, is de toekomst van Audi Sport onder zijn huidige vorm geen lang leven meer beschoren. Diverse media melden dat Audi Sport tegen eind dit jaar ophoudt te bestaan, iets wat Autosportwereld uit een interne bron nogmaals bevestigd kreeg.

Eerder deze week maakte Audi Sport aan de teams en de rijders de plannen bekend en die plannen zijn vrij stevig. Er is vanaf 2024 geen financiële steun meer voor de teams, terwijl er ook geen rijders meer zullen zijn die de kleuren van Audi Sport zullen verdedigen. Vandaag zijn er veertien rijders met een contract, waaronder Frédéric Vervisch, Gilles Magnus en Nicolas Baert. Audi Sport zal de teams met een Audi wel verder technisch ondersteunen en uiteraard de teams ook van wisselstukken voorzien.

Deze aankondiging gaat niet enkel over de modellen in GT3 en GT4, maar heel waarschijnlijk ook over TCR en zelfs het Dakar-programma dat na de editie 2024 zou stopgezet worden. De verkoop van de wagens stopt in de loop van 2024. Audi richt vanaf nu al zijn pijlen op de F1 waarin de Duitse constructeur vanaf 2026 zal starten.

België telt meerdere teams met Audi-modellen in de autosport, zoals PK Carsport, Comtoyou racing en Haas RT.

Audi Sport, dat ook nooit het einde van het Hypercar-programma aankondigde, heeft tot op heden niet gecommuniceerd.