GT en TCR: toekomst klantensport Audi onduidelijk

Het GT- en toerwagenprogramma van Audi Sport lijkt geen al te lang leven meer beschoren, dat begreep Autosportwereld van een goede bron binnen de GT3-racerij. Het is niet zo dat we morgen geen Audi R8 GT3, GT2 of GT4 meer zullen zien, maar stilaan zullen de GT’s, maar ook de toerwagens van het merk uit Ingolstadt wel uit beeld verdwijnen.

Audi heeft een klein jaar geleden de beslissing wereldkundig gemaakt dat de focus naar Formula 1 zal verschuiven. In de tussentijd verdween het merk al uit de Formula E en werd het programma voor Le Mans met een LMDh geschrapt en stapte hét Audi-team in de GT-racerij bij uitstek, WRT, naar BMW over.

Ondertussen lijkt ook de resterende klantensport van het merk met de vier ringen niet meer prioritair. Zo is Audi al niet meer officieel vertegenwoordigd in de Intercontinental GT Challenge. Dit jaar is Audi wel nog aanwezig in DTM en de 24 Uur van de Nürburgring, naast een programma met Comtoyou Racing in de nieuwe TCR World Tour, maar ook dat zal in de nabije toekomst vermoedelijk allemaal ingeperkt worden. Audi zal hierover communiceren tegen ten laatste eind juni, begin juli.

Naar wat Autosportwereld heeft begrepen, zal het klantenprogramma van Audi stilaan uitdoven, met in 2024 mogelijk al geen officieel programma meer in DTM of de 24 Uur van de Nürburgring. Anderzijds zouden de meeste Audi-rijders nog wel een programma tot einde 2024 hebben, wat maakt dat het uitdoofscenario over meer dan één seizoen zal gespreid worden. Uiteraard zijn toppers als René Rast, Robin Frijns, Dries Vanthoor als richting BMW verhuisd.

Wat wel zal behouden blijven, is de technische ondersteuning voor teams die over een Audi beschikken, net als de mogelijkheid om wisselstukken voor de Audi R8 GT2, GT3, GT4 en de Audi RS3 LMS te kopen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.