Indycar (Mid-Ohio): Palou wint en loopt uit in het kampioenschap

Met de zege in Mid-Ohio telt Spanjaard Alex Palou nu drie overwinningen op rij, waaronder vier in de laatste vijf races. Hij kijkt nu aan tegen een voorsprong van 110 punten en lijkt zich los te maken aan de kop van de tussenstand.

Foto: © indycar.com

Met een kampioenschap dat net voor de zomer ongeveer halverwege zit, lijken Palou en het team van Chip Ganassi onverslaanbaar. Palou eindigde dit seizoen bijvoorbeeld, maar eenmaal buiten de top-10. Hij houdt er iedere race een strak tempo op na en profiteert volop van de flaters van de tegenstanders.

Ook op Mid-Ohio vertrok Palou vanaf de derde plaats, hield een oog op zijn brandstofverbruik in de aanvangsfase en ging naar de leiding vanaf de eerste ronde aan pitstops. Poleman Colton Herta (een bestraffing voor het overschrijden van de snelheid in de pitlane) en achtervolger Graham Rahal (twee probleemvolle pitstops) lieten aan Scott Dixon toe er achter Palou een Ganassi dubbel van te maken. Will Power (Rahal Letterman Lanigan Racing) klom op de derde podiumtrede.

In het kampioenschap leidt Palou nu met 377 punten, voor Dixon (267) en Newgarden (261) en mag zich ondertussen ernstig titelkandidaat noemen. De volgende wedstrijd is er op 16 juli, in Toronto (Canada).