F1 Spielberg: uitslag door elkaar geschud door late tijdstraffen

De wedstrijdleiding heeft de meer dan 1200 gevallen van rijders die over de witte lijnen gingen, bekeken en vijf uur na afloop van de race heeft de FIA een definitieve race-uitslag, die compleet door elkaar geschud is. Het podium blijft onveranderd, maar daarachter is er het een en ander verschoven.

(Foto: © Ferrari)

Max Verstappen (Red Bull) blijft de winnaar van de GP van Oostenrijk. Hij kreeg net zoals tweede plek Charles Leclerc (Ferrari) en derde plek Sergio Pérez (Red Bull) geen bestraffingen aangesmeerd. De eerste die in de klappen deelt, is Carlos Sainz (Ferrari), die als vierde finishte. De Spanjaard krijgt tien seconden tijdstraf. Lando Norris (McLaren) springt op die manier over ex-ploegmaat Sainz naar de vierde plek en ook Fernando Alonso (Aston Martin) schuift op naar de vijfde stek.

Verder kregen Lewis Hamilton (Mercedes), Pierre Gasly (Alpine), Alexander Albon (Williams) en Logan Sargeant (Williams) ook een straf van tien seconden. Yuki Tsunoda (AlphaTauri) krijgt vijf seconden bijgeteld. Zijn ploegmaat Nyck de Vries (AlphaTauri) wordt met vijftien seconden bestraft. Esteban Ocon (Alpine) is de grootste slokop met maar liefst dertig seconden tijdstraf.

De volledige uitslag