Porsche Supercup Spielberg: Buus wint na hevige strijd met ten Voorde, Paque op rookie-podium

Bastian Buus heeft de Porsche Supercup-manche op de Red Bull Ring gewonnen. De Deen vocht een titanenstrijd uit met Larry ten Voorde en trok uiteindelijk aan het langste eind. Harry King finishte als derde. Benjamin Paque eindigde als derde bij de rookies. Ghislain Cordeel werd zeventiende.

(Foto: © Porsche Supercup)

Bastian Buus en Larry ten Voorde streden gedurende de hele race voor de overwinning. Uiteindelijk trok Buus het laken naar zich toe en won hij voor de derde keer in de Porsche Supercup. De Deen, die voor het Oostenrijkse Lechner Racing uitkomt, zorgde zo voor een thuisoverwinning voor zijn team. Ten Voorde moest tevreden zijn met de tweede plek. Harry King werd derde en zorgde voor twee Lechner Racing-rijders op het podium. Benjamin Paque was de beste Belg. Hij kwam als elfde over de meet en werd derde bij de rookies. Ghislain Cordeel werd zeventiende.

In het kampioenschap delen Buus en King de leiding met elk 42 punten. Ten Voorde volgt op de derde plek met 40 punten. Paque staat dertiende met acht punten, in het rookie-klassement bezet hij de derde plek.

Volgend weekend, van 7 tot 9 juli, houdt de Porsche Supercup halt in Silverstone voor de derde manche van het seizoen.