In een notendop: FIA F2 – FIA F3 – Indycar

  • FIA F2 – Eerst Enzo Fittipaldi (Rodin Carlin) en dan Frederik Vesti (Prema) leken door hun aparte bandenstrategie en het raceverloop de wedstrijd helemaal naar hun hand te kunnen zetten op de Red Bull Ring. Maar dat was buiten een late safety car situatie gerekend waarbij Nederlander Richard Verschoor zich op de perfecte tijd aandiende bij zijn Van Amersfoort pit en met uitstekend vers rubber zich aansloot bij de kopgroep. Noch Vesti, noch Doohan (UNI Virtuosi) hadden in de eindfase van deze hoofdrace voor de Formule 2 een antwoord op de aanstormende Verschoor, die naar de zege ging, met achter zich een uitstekend opgeklommen Ayumu Iwasa (DAMS). Vesti pakte de derde plaats maar breidt daarmee ook zijn voorsprong in het kampioenschap uit aangezien hij daarmee nog voorbleef aan zijn rivalen Pourchaire en Martins (beiden ART). Na zijn verplichte stop, die Amaury Cordeel (UNI Virtuosi) al in de zevende ronde pakte, kwam onze landgenoot nooit meer in het juiste ritme. Hij zakte naar de bodem van het klassement en kwam niet verder dan een zeventiende eindplaats. Voor Verschoor een mooie revanche op vorig seizoen toen hij de race won, maar werd gediskwalificeerd omdat door brandstofgebrek het team na de race niet het juiste staal kon leveren ter controle. Verschoor droeg zijn overwinning op aan Dilano Van’t Hoff, zijn landgenoot die dit weekend omkwam op Spa-Francorchamps. (Foto: © Dutch Photo Agency)
  • FIA F3 – In de Formule 3 zagen we opnieuw een boeiende race waarbij Saucy (ART), Beganovic (Prema) en Bortoleto (Trident) allemaal een gooi deden naar de eerste positie, alleen maar om te zien hoe een Zak O’Sullivan (Prema) uiteindelijk met de eer ging lopen. O’Sullivan kwam na de woelige beginfase en een safetycar situatie aandringen en weerstond daarna de aanvallen van Bortoleto. Caio Collet (MP Motorsport) pakte de derde podiumtrede. Bortoleto vergroot nog maar eens zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap aangezien “Pepe” Marti (11de) met zijn Campos buiten de punten viel en Mini (Hitech) al vroeg moest opgeven na een aanrijding.
  • Indycar – Op de omloop van Mid-Ohio (VS) ging de pole position voor de Indycar race naar Colton Herta (Andretti). Hij was er sneller dan Graham Rahal die de verrassende Kyle Kirkwood achter zich hield. De race op Mid-Ohio wordt vanavond onze tijd verreden.