In een notendop: F1

  • Pitlane-starters – Nyck de Vries (AlphaTauri) en Kevin Magnussen (Haas) zullen de GP van Oostenrijk vanuit de pitstraat starten. Bij beide rijders is de afstelling van hun wagen aangepast onder parc ferme-omstandigheden. Na de kwalificatie zouden ze de laatste startrij bezetten en daarom besloten beide teams om de parc ferme-regels te overtreden.
  • GP Oostenrijk – Spielberg zal tot en met 2030 de F1 mogen ontvangen. Eerder dit jaar werd er al een contractverlenging van vier jaar overeengekomen, zo zou er tot 2027 een GP van Oostenrijk verreden worden. Daar komt nu dus nog zes jaar bij, tot 2030. “De visie en passie van Dietrich Mateschitz, een man die van deze sport hield, hebben dit mogelijk gemaakt en het is een speciaal moment en een eerbetoon dat we dit nieuws mogen bekendmaken”, sprak F1-CEO Stefano Domenicali over de betreurde medeoprichter van Red Bull.
  • F1 Canada – De FIA heeft McLaren zijn vraag tot herzien afgewezen. De Britse renstal ging niet akkoord met de tijdstraf van vijf seconden die Lando Norris (McLaren) kreeg tijdens de GP van Canada. De Brit gedroeg zich onsportief tijdens de safety car-periode en werd daarvoor bestraft. De FIA blijft dus bij haar beslissing. (Foto: © F1)