In een notendop: F1 – F3

  • F1 Alpine – Een groep investeerders heeft voor een geldinjectie van 200 miljoen euro gezorgd voor het Alpine F1-team. De investeerders bezitten nu 24 procent van de aandelen van de Franse renstal. Hollywood-acteur Ryan Reynolds is een van de investeerders.
  • F3 PHM Racing – McKenzy Creswell zal Piotr Wisnicki vervangen bij PHM Racing tijdens de F3-manches in Spielberg en Silverstone. Hij is momenteel actief in het Britse GB3-kampioenschap, waar hij zevende staat in het klassement. Komend weekend, 30 juni tot 2 juli, rijdt hij op de Red Bull Ring zijn eerste rondes in een F3-bolide. Het weekend daarop, van 7 tot 9 juli, mag hij in Silverstone aan de slag.
  • F1 Williams – Williams zal de GP van Groot-Brittannië met een speciale livery afwerken. Die zal in het teken staan van de 800ste GP-start van het Britse team. Normaal zou het iconische F1-team tijdens de GP van Groot-Brittannië de mijlpaal bereiken, maar door de afgelasting van de GP van Imola zal de GP van Hongarije de 800ste zijn. Daarom zal ook in Hongarije de mijlpaal gevierd worden, weliswaar zonder speciale livery. (Foto: © Williams)