Crowdstrike Spa 24: de Belgen – Ulysse De Pauw

De 23-jarige Brusselaar Ulysse De Pauw start dit weekend voor de derde maal in de 24 Uur van Spa. Na een deelname aan het stuur van een Bentley van het Franse CMR en een Audi van WRT, zit de Belgische belofte nu in een AF Corse Ferrari 296 GT3.

Foto’s: SRO

Wagen: #50 AF Corse Ferrari 296 GT3

Line-up: Simon MANN-Ulysse DE PAUW-Nicolas VARRONE-Julien PIGUET

Klasse: Bronze

Ulysse De Pauw komt uit de eenzitters, Franse F4 en Britse F3, maar schakelde in 2021 over naar de wagens met een dak, om in 2022 de Silver-klasse titel van de GT World Sprint te winnen, aan het stuur van een AF Corse Ferrari 488 GT3. Dit jaar zien we hem in FIA WEC, ELMS en de 24 Uur van Spa, eveneens met AF Corse Ferrari.

Wat is de ambitie?

“We willen winnen in de Bronze-klasse, dat staat vast. Onze wagen, de nagelnieuwe Ferrari 296 GT3 is een fantastische auto, maar uiteraard is het ook nog een nieuwe wagen en dus is er altijd de vraag of de auto het 24 uur zonder zorgen uithoudt. Als we uit de problemen blijven, dan maken we zeker een kans! Ik rij in een zeer sterk team, met heel wat ervaring en kijk er alvast enorm naar uit.”

Van welke bocht op het circuit van Spa-Francorchamps hou je het meest?

“Ik heb niet echt een uitgesproken voorkeur, al is Eau Rouge met een GT3 nog steeds een echte uitdaging. Ik zie Spa meer als een geheel, en daarom hou ik ook zo van dit circuit.”