Zolder Sprint Cup: spektakel in de regen

Voor de tweede manche van de Motorsportschool.com Zolder Sprint Series werkten de weergoden duidelijk niet mee. Na weken zomerweer gingen de watersluizen boven Circuit Zolder rond het middaguur open en de races van de tweede meeting van de Zolder Sprint Series werden dus op een verregend Limburgs asfalt afgewerkt. De grote winnaar in de Cup-wedstrijden was de Portugese Luxemburger Nuno Lopes, die tweemaal zegevierde en Ouri Bikkems deed het éénmaal in de ‘Supercup’. De tweede race van de ‘Supercup’ werd omwille van het noodweer jammer genoeg afgelast. Ondanks het mindere weer zagen we weer bijna 60 deelnemers aan de wedstrijden van de Motorsportschool.com. De volgende afspraak van de Zolder Sprint Series vindt plaats op donderdag 31 augustus, terwijl de Zolder Endurance Trophy er alweer is op donderdag 3 augustus.

Foto: ßram Machiels

Het is en blijft leuk om in de regen te rijden, maar op het einde was het alvast een hele opgave om recht te blijven. De tractiecontrole leek wel gek te worden”, lachte de winnaar van de wedstrijden in ‘Cup’, Nuno Lopes die vooral met zijn sterke start de basis van de zeges legde. “Ik ben al goed aan het seizoen begonnen en dit is een prima zaak in de optiek van het kampioenschap, maar de weg is nog lang.

Lopes haalde het in een ingekorte eerste race voor Diego Claeys (Honda), die zo ook de klasse Supersport won. Vincent Baetslé (BMW) werd derde algemeen, voor Jaco Van der Jagt (BMW) en zij waren dan ook goed voor de plaatsen twee en drie in de Superbike-klasse. Kevin Sarens (BMW) tikte als vijfde aan. De plaatsen twee en drie in de Supersport-klasse gingen naar Wouter De Wulf (Kawasaki) en Sven Vanoppen (Honda).

In de tweede race was het dus weer Nuno Lopes, voor Kevin Sarens en Jaco Van der Jagt, meteen ook het podium in de klasse Superbike. In de Supersport was het ditmaal aan Wouter De Wulf, voor Randy Butijn (Yamaha) en Rudy De Meersman (Suzuki).

Ouri Bikkems wint enige race in Supercup

Jammer dat we niet kunnen racen, maar dit is een gerechtvaardigde beslissing van de organisatie”, legde de BMW-rijder Fedrik Matthys net voor de start van de tweede race uit. “Er staat te veel water op de piste en uiteraard primeert de veiligheid van alle deelnemers.” Kortom, het bleef uitzonderlijk bij één race voor de deelnemers aan de Supercup, een race die Ouri Bikkems op zijn naam schreef.

Wat een race, maar wel genoten in die omstandigheden en het is ook bijzonder om zo te winnen”, aldus de BMW-rijder. Hij haalde het met een zeer kleine voorsprong voor Yan Ancia die op zijn BMW amper een seconde te kort kwam voor de winst. Charl Van Gysel reed op zijn Kawasaki naar de derde plaats in de wedstrijd. Uiteraard waren zij meteen ook goed voor de top-3 in de Superbike-klasse.

Iets verderop in het peloton leverden ook de deelnemers in de Supersport een mooie strijd, waarbij Davy Janssens (Yamaha) het uiteindelijk haalde, voor zijn merkgenoot bij Yamaha, Nicolas Limbourg en Triumph-rijder Régis De Boilley.

Uitslagen:

https://getraceresults.com/Results/organisator/2023?evenement=Motorsportschool+Zolder&race=Sprint+Series+-+2023-06-22