MotoGP Assen: Bezzecchi dient van antwoord

In Assen was er de eerste dag van het jaarlijkse grote MotoGP-feest in de “kathedraal van de snelheid”. Marco Bezzecchi en het Mooney VR46 Racing Team toonden dat het hen menens is wat de titel betreft.

Foto: © motogp.com

Op de iconische baan van het TT circuit van Assen zette hield Marco Bezzecchi op deze trainingsvrijdag een tiende over op Jorge Martín (Prima Pramac Racing), opnieuw in goeden doen. Ook Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) tekende nog maar eens present in de voorste regionen met een derde plaats, terwijl Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) met een vierde plaats nog even niet in de kaarten laat kijken. Terugkeer ook voor Marc Marquez op de Honda met nummer 93 en… een nieuwe valpartij. De Spanjaard moet morgen ook opnieuw langs Q1…

Jake Dixon (GASGAS Aspar Team) was de snelste van de vrijdag in de Moto2, voor topfavoriet Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo). Onze landgenoot Barry Baltus haalde een voorlopige tiende plaats en als dat zo blijft in de gecombineerde tabellen dan gaat de RW Racing GP rijder rechtstreeks naar de Q2. Een goed vooruitzicht!

In de Moto3 was routinier Jaume Masia (Leopard Racing) de snelste voor een eerder onuitgegeven duo op de voorlopige eerste rij: Stefano Nepa (Angeluss MTA Team) en Romano Fenati (Rivacold Snipers Team)