Crowdstrike Spa 24: Audi pakt uit met opvallend design voor drie wagens

Audi is nog nooit zo goed vertegenwoordigd geweest tijdens de 24 Uur van Spa: 99 jaar na het ontstaan van de Belgische raceklassieker zal het merk met zijn klanten niet minder dan dertien Audi R8 LMS inzetten. Het Duitse merk met de vier ringen mikt dit jaar op zijn vijfde algemene overwinning in Spa sinds 2011. Na het recordaantal van twaalf auto’s vorig jaar, zullen er dit jaar dus dertien Audi zijn en dat met nogal wat Belgen en in bijzondere kleuren.

In navolging van het grote enthousiasme over onze historische ontwerpen voor de veertigste verjaardag van Audi Sport GmbH tijdens de 24 Uur van de Nürburgring, hebben we ook voor Spa onze racegeschiedenis over een langere periode in beeld gebracht, in lijn met de jarenlange racetraditie hier in de Ardennen“, vertelt Chris Reinke, Hoofd Audi Sport Customer Racing. “Onze drie raceauto’s van Audi Sport customer racing bestrijken visueel bijna 100 jaar autosporthistorie van de vier ringen met als filosofie ‘verleden – heden – toekomst’. Sportief gezien ligt de focus voor ons natuurlijk op het strijden voor ons vijfde succes in slechts twaalf jaar tijd.

Verleden, heden en toekomst

Het startnummer 25 van Audi Sport Team Saintéloc grijpt terug naar het tijdperk van de gestroomlijnde racewagens van Auto Union met zijn klassieke racekleur zilver, de met goudomrande vier ringen en een rode kleurmarkering aan de voorkant. Simon Gachet, tweevoudig Nürburgring-winnaar Christopher Mies en Patric Niederhauser, zitten om beurten in de cockpit van deze R8.

Het heden wordt weerspiegeld door het getal 40 in het 40ste jaar van het bestaan van Audi Sport GmbH: de livery van de Audi Sport Tresor Orange1 is gebaseerd op een opvallend design. Terwijl de kleuren nieuw zijn, neemt het geometrische patroon het design over van het debuut van de huidige generatie R8 LMS evo II. Audi Sport-rijders Mattia Drudi, Ricardo Feller en Dennis Marschall zitten in deze wagen.

Het thema van de toekomst wordt belichaamd door het koetswerk van wagen nummer 11. Het design is gebaseerd op het Formule 1-project, maar verwijst ook naar elementen van de toekomstgerichte Audi-sportmodellen, zoals het innovatieve Audi RS Q e-tron Dakar-prototype, de S1 e-tron quattro Hoonitron en de volledig elektrische RS e-tron GTX-studie. Audi Sport Team Comtoyou zet deze R8 LMS in voor drie Audi Sport-rijders: Christopher Haase, winnaar van Spa in 2017 en net als teamgenoot Frédéric Vervisch tweevoudig winnaar van de Nürburgring, en junior-rijder Gilles Magnus.