Crowdstrike Spa 24: Comtoyou Racing favoriet in Gold-klasse

Een race met verschillende categorieën, dat is de traditie in de CrowdStrike 24 Hours of Spa. De enduranceklassieker staat gekend voor zijn close racing en verschillende verhaallijnen, die de race mee kleuren.

Foto: © SRO

In de 75ste editie komen er vijf verschillende categorieën aan de start, allemaal met GT3-wagens. In de top Pro-klasse komen er 20 bolides aan de start, dat betekent dus dat er niet minder dan 51 auto’s aan de slag gaan in de Gold Cup, Silver Cup, Bronze Cup of Pro-Am. Deze teams hebben hun zinnen op het hoogste podiumtrapje gezet.

In een eerste artikel belichten we de Gold-klasse, waarin het Belgische Comtoyou Racing wil winnen in de thuisrace en dat na uitstekend seizoensbegin.

Als we ons mogen baseren op de eerste races van de Fanatec GT Europe Endurance Cup van dit jaar, dan trekt thuisteam Comtoyou Racing als favoriet in de Gold Cup naar Spa. Met de #21 Audi heeft het al een paar overwinningen op zak, wat mag verbazen voor een team dat dit jaar zijn debuut maakt in het kampioenschap. Zijn jacht op een klassezege in Spa zal worden geleid door Maxime Soulet, tweede algemeen in 2017, met de steun van twee snelle jonge wolven, Max Hofer en Nicolas Baert.

Als combinatie van twee grote namen in de Belgische autosport brengt Boutsen VDS eveneens een Audi naar de Ardennen. De vaste crew van Panis/Eteki/Di Folco krijgt het talent van het Franse talent Thomas Laurent, die zich voor de eerste keer waagt aan de CrowdStrike 24 Hours of Spa. Het enige team met twee wagens in de Gold Cup is Winward Racing, dat dit jaar met zijn Mercedes-AMG bolides al sterk uit de hoek kwam. De ervaren line-up van de #57 – Ward/Ellis/Dontje – mag als één van de favorieten in de klasse worden beschouwd, terwijl het jonge trio van de #157 – Schumacher/Zug/Born – de nodige snelheid heeft om goede indruk te maken.

Ook Optimum Motorsport heeft een line-up die een gooi kan doen naar de klassezege. Voor de belangrijkste race van het seizoen voegt het McLaren-team een extra rijder toe: Tom Gamble vervoegt  De Haan/Fagg/MacDonald. Het Gold Cup startveld wordt vervolledigd door een paar teams die in Spa al een algemene zege hebben binnengehaald. Team WRT vertegenwoordigd BMW met het trio  Krütten/Williams/Simmenauer (laatstgenoemde won vorig jaar de Silver Cup), terwijl Iron Lynx de  #19 Lamborghini inzet voor Pulcini/Bererra/Ineichen.

Op de andere klassen gaan we de komende dagen verder in.