FIA ERC Letland: Sesks wint thuisrace

Martins Sesks en zijn navigator Renars Francis hebben met hun Skoda Fabia op eigen bodem de Tet Liepaja Rally gecontroleerd en winnend afgesloten. Sesks won eerder dit jaar al de FIA ERC-wedstrijd in Polen en nadert zo tot op 31 punten van de leider in het kampioenschap, Hayden Paddon, die in zijn Hyundai i20 N tweede werd.

Tekst: Koen Nuyts en foto: © FIA ERC

Sesks controleerde vanaf het prille begin de wedstrijd met zijn Skoda Fabia Rally2 en won uiteindelijk zes van de negen verreden proeven. Op de supersnelle KP’s wist hij Hayden Paddon (Hyundai I20 N Rally2) van zich af te houden. De Nieuw-Zeelander had een achterstand van 41,4 seconden, maar toonde zich toch tevreden met het resultaat. Hij kan zich als leider in het ERC opmaken voor het tweede deel van het kampioenschap. Mads Ostberg (Citroen C3 Rally2) was gelukkig met zijn derde plek op iets meer dan een minuut van de winnaar.

In het ERC Junior kampioenschap was de Noor Ola Nore Jr (Renault Clio Rally4) het snelst. Hij haalde het voor de Zweed Victor Hansen (Peugeot 208 Rally4) met 24 seconden voorsprong. De Roemeen Norbert Maior (Peugeot 208 Rally4) mocht als derde het podium betreden.

De volgende manche in het FIA ERC is de nieuwe Royal Rally of Scandinavia in Zweden. Deze zal op 7 en 8 juli in Varmland verreden worden.