Spa 24 EWC: YART leidt na zes uur racen

In Spa gingen de 24 Uur voor motoren van start, een wedstrijd in het kader van het wereldkampioenschap uithouding. Na zes uur race leidt het YART Yamaha fabrieksteam. Een kort overzicht van de gebeurtenissen.

foto: © Dave Dockx

De 24u SPA EWC Motos wedstrijd zag het YART Yamaha fabrieksteam vertrekken vanop de pole. Het was echter de Yoshimura SERT Suzuki van Gregg Black die de beste start maakte. Maar al gauw kwam YART man Marvin Fritz in het ritme en de poleman zat na een uur racen weer op zijn eerste positie.

Voor de Belgen was er al snel slecht nieuws met een crash voor het team KM99 en Bastien Mackels op Eau Rouge. Hij kon weer op weg maar mag elke hoop op een goede klassering alvast opbergen. De safety car kwam vervolgens naar buiten voor een crash van de BMRT 3D Maxxess Nevers, het team waarin onze landgenoot Loris Cresson uitkomt.

De YART Yamaha leek de race te kunnen controleren maar een bijkomende stop en een safetycar interventie net voor het verstrijken van het vijfde wedstrijduur zag het F.C.C. TSR Honda France fabrieksteam naar de leiding gaan. Honda speelde zijn troefkaart, de legendarische betrouwbaarheid en het zuinige verbruik, maar Marvin Fritz nam toch weer de kop van de wedstrijd op de YART Yamaha nu de avond begint te vallen op Spa en de deelnemers zich opmaken voor een nachtje in de Ardennen.