MotoGP Duitsland: Bezzecchi snelste in de trainingen, drama voor Marquez

Niets loopt meer zoals Marc Marquez het zou willen want terwijl de Spaanse meervoudige wereldkampioen op de Sachsenring uit de trainingen verdween met een gigantische crash, liet Marco Bezzecchi met de Mooney VR46 de beste tijd van de vrijdag optekenen.

foto: © motogp.com

In de ochtend zag het er nog naar uit de Marc Marquez en de Honda de lakens zouden gaan uitdelen. Niet verwonderlijk, want de Spanjaard won al 11 keer op de iconische Duitse omloop. Hij moest wel nog toestaan dat Johann Zarco (Pramac Ducati) hem alsnog de snelste tijd afsnoepte. In de tweede training compliceerden de zaken zich. Bezzecchi scoorde de beste tijd en Marc Marquez verloor in de remzone voor bocht 1 de voorkant, schoof over het asfalt en torpedeerde de uit de pits komende Zarco. Beide rijders kwamen ongeschonden uit de gigantische crash maar Marquez kon niet tijdig meer de baan op na de rode vlag om nog een tijd te zetten. Als hij naar de pole wil, moet hij morgen doorheen Q1. Puntenleider Bagnaia (Ducati) heeft de luxe dat hij met een voorlopige vierde tijd de kat wat uit de boom kan kijken.

In Moto2 liet Pedro Acosta de snelste tijd van de vrijdag noteren met de Red Bull KTM Ajo, voor Alonso Lopez (MB Conveyors SpeedUp) . De leider in de tussenstand, Tony Arbolino (Elf Marc VDS Racing Team), was de snelste in de namiddag, op een opdrogende baan, maar staat gecombineerd slechts met een achtste chrono. Onze landgenoot Barry Baltus (Fietenolie Racing GP) staat op een voorlopige 20ste tijd.

In Moto3 zette Ayumu Sasaki (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) in de ochtend de snelste tijd, voor Deniz Öncü (Red Bull KTM Ajo). In de namiddag was er regen en waren er geen verbeteringen in de tijden.

Morgen zijn er de kwalificaties voor alle categorieën en de sprintrace voor de MotoGP.