GT Open Hongarije: 34 wagens aan de start

Na een mooie opener in Portimão en een fotofinish in Spa maakt het populair GT3-kampioenschap zich op voor het volgende weekend. Op de Hungaroring zullen 34 GT3-wagens strijden over twee races om de winst. Een klassiek GT Open weekend na de uithoudingsrace in Spa waarbij het kampioenschap nog volledig open ligt. Verder hebben enkele nieuwe deelnemers zich aangemeld waaronder Mirage Motorsport (Mercedes), Al Manar Racing (Mercedes) en Liqui Moly Team Engstler (Audi).

De McLaren van duo De Haan-Fagg nam de leiding in het PRO-klassement na een nipte winst in Spa enkele weken geleden. Op vijf punten volgt de Motorpark Mercedes van Menchaca-Siebert met de Eastalent Racing Audi van Reicher-Haase op slechts acht punten van de leider. Het kampioenschap ligt daardoor nog volledig open waarbij zo goed alle deelnemers, die het volledige seizoen afwerken, nog aanspraak maken op de titel.

Onze landgenoot Laurent de Meeus zal opnieuw uitkomen in de PRO/AM-klasse met een Ferrari van AF-Corse, met aan zijn zijde opnieuw Jamie Stanley. De Meeus staat samen met zijn teamgenoot zevende in het kampioenschap na een DNF en negende plaats in Portimão en een vierde plaats in Spa. Ook de Aston Martin van StreetArt Racing is weer van de partij.